Μνημόσυνο

Το μνημόσυνο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μυστήρια στη θρησκευτική παράδοση. Τελείται εις μνήμην και υπέρ αναπαύσεως του εκλιπόντος.

Παρά την ιδιαίτερη σύνδεση του με το Χριστιανισμό, αποτελεί πανάρχαιο έθιμο στη πλειοψηφία των θρησκειών. Σε κάθε του μορφή το μνημόσυνο τελείται για να αιτηθεί η οικογένεια την άρση των αμαρτημάτων του αγαπημένου τους προσώπου.

Το μνημόσυνο όπως έχει διαμορφωθεί πλέον έχει δύο μορφές. Είτε με την τέλεση τρισάγιου στο σημείο ταφής ή με την επιμνημόσυνη δέηση στην εκκλησία μετά τη Κυριακάτικη λειτουργία της εκκλησίας. Τρισάγιο γίνεται στις τρεις ημέρες ("τριήμερα") και στις εννιά ημέρες ("εννιάμερα") από τον θάνατο του νεκρού, ενώ επιμνημόσυνη δέηση ψάλλεται στο "σαρανταήμερο" ή "στα σαράντα" (δηλαδή στις σαράντα ημέρες), στους τρεις μήνες ("τρίμηνα"), στους έξι μήνες ("εξάμηνα") και στο χρόνο (ετήσιο) από τον θάνατο καθώς και στα τρία χρόνια από την κηδεία όπου γίνεται και η εκταφή.

Αναγγέλλεται με ειδικά αναγγελτήρια που επικολλούνται στην περιοχή - γειτονιά της κατοικίας της οικογένειας.

Μετά το πέρας της τελετής του μνημοσύνου ακολουθεί το μοίρασμα κόλλυβων στους συμμετέχοντες . Κόλλυβα δε μοιράζονται στο τρισάγιο.

Επικοινωνήστε μαζί μας για την πλήρη διοργάνωση του μυστηρίου καθώς και για όποια εκδήλωση (καφέ , γεύμα ) θα θέλατε να παραθέσετε εις μνήμην του αγαπημένου σας προσώπου.

Αναλαμβάνουμε κάθε ανάγκη που θα προκύψει για να διασφαλίσουμε την αψεγάδιαστη και ομαλή διεξαγωγή του μνημόσυνου με βάση την δική σας επιθυμία.

Στόχος μας είναι η διοργάνωση της τελετής με γνώμονα τη κάθε οικογένεια ξεχωριστά και το προσωπικό σας βίωμα του πένθους. Για το λόγο αυτό πραγματοποιούμε προσωπικές συναντήσεις με κάθε οικογένεια . Όπως κάθε ένας από εμάς βιώνει την απώλεια με έναν ιδιαίτερο τρόπο, πιστεύουμε ότι η κάθε τελετή θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τη δική σας μοναδική προσωπικότητα.