Εκταφές

Σε όλα τα κοιμητήρια της Αττικής μετά την πάροδο 3 χρόνων από την ταφή είναι υποχρεωτική η εκταφή των οστών, ανάλογα με τους κανονισμούς του Δήμου που ανήκει το κοιμητήριο.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει τις απαραίτητες διαδικασίες που απαιτούνται για την εκταφή.
Μετά από εντολή σας προβαίνουμε στην εκταφή του εκλιπόντος αλλά ταυτόχρονα φροντίζουμε με σεβασμό κ υπευθυνότητα τη φύλαξη τους σε κουτιά φύλαξης (που ποικίλουν), τη μεταφορά τους σε οποιοδήποτε κοιμητήριο της Ελλάδας ή του εξωτερικού, καθώς και την καύση τους.

Κουτιά φύλαξης:

  • Μονά
  • Διπλά
  • Για ανδρόγυνο
  • Με επένδυση
  • Ανοξείδωτα, ξύλινα απλά ή σκαλιστά, κατόπιν παραγγελίας
  • Ειδικές κατασκευές με φωτογραφία, μονογράμματα ή ότι άλλο εσείς επιθυμείτε

Για την εκταφή θα πρέπει συγγενής Α΄ βαθμού ή εξουσιοδοτημένος με την ταυτότητα του να προσέλθει στο αντίστοιχο Δημοτικό Κοιμητήριο όπου έγινε η ταφή ή να ενημερώσει το γραφείο μας τουλάχιστον 15 ημέρες πριν τη λήξη της τριετίας για να δηλωθεί η εκταφή.

Στην περίπτωση που θέλετε παράταση ταφής οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μας ή στο αντίστοιχο Κοιμητήριο τουλάχιστον 15 ημέρες πριν τη λήξη της τριετίας και να ενημερώσει σχετικά με την επιθυμία-αίτημα παράτασης ταφής.
Για την αποφυγή του επανενταφιασμού υπάρχει πλέον η δυνατότητα χρήσης ειδικών ενζύμων, φυσικής προέλευσης, τα οποία επιταχύνουν τη διαδικασία της βιοαποικοδόμησης της σορού ώστε μετά το πέρας της τριετίας να μην απαιτείται να βιώσετε την ιδιαίτερα ψυχοφθόρα αυτή διαδικασία καθώς θα έχει ολοκληρωθεί η φυσική διαδικασία που απαιτείται.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ένζυμα ταφής μπορείτε να βρείτε εδώ.

Στην περίπτωση που δεν εμφανιστεί κανείς για να δηλώσει εκταφή ή παράταση ή ανανέωση παράτασης τότε η δημοτική υπηρεσία θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προβεί σε αναγκαστική εκταφή.

Και μετά την εκταφή, τι;

Πολλές οικογένειες μας ρωτούν πως μπορούν να διαχειριστούν τα οστά μετά την εκταφή.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαχείριση των οστών μπορείτε να βρείτε εδώ.


Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!