Ο συμβολισμός των λουλουδιών στις τελετές

2019-01-30

Η προσφορά λουλουδιών στις τελετές και ο ανθοστολισμός του θανόντα, είτε πρόκειται να ενταφιαστεί ή ακόμα και στη περίπτωση της αποτέφρωσης, αποτελεί μια παράδοση όλων των λαών που χάνεται στους αιώνες. Εθιμοτυπικά όσοι παρευρίσκονταν στην τελετή προσφέρουν τα άνθη για να δείξουν την αγάπη, την εκτίμηση και τη σύνδεσή τους με τον θανόντα.

Σήμερα ο ανθοστολισμός της τελετής για το αγαπημένο μας πρόσωπο γίνεται από εξειδικευμένους ανθοδέτες. Λουλουδένιοι σταυροί για το φέρετρο, στεφάνια, μπουκέτα, μαξιλάρια λουλουδιών και καλάθια δημιουργούν μια ατμόσφαιρα αγαλλίασης, ηρεμίας και θαλπωρής κατά την τελετή.

Τα λουλούδια αποτελούν μέρος της τελετής της κηδείας και του μνημοσύνου για πολλούς λόγους. Ο βασικότερος, όμως, είναι ότι αποτελούν ένα μέσο έκφρασης των συναισθημάτων σε στιγμές που τα λόγια είναι δύσκολα ή και περιττά. Τα λουλούδια έρχονται να καλύψουν αυτή τη δυσκολία. Είναι μια έκφραση αγάπης, συμπάθειας, σεβασμού και συμπαράστασης στους συγγενείς και στους αγαπημένους.

Οι περισσότεροι επιλέγουν τα λουλούδια που θα προσφέρουν με βάση τις προτιμήσεις του εκλιπόντος. Η προσφορά των αγαπημένων του λουλουδιών θεωρείται έτσι ένα τελευταίο δώρο, τη στιγμή του αποχαιρετισμού. Παρ' όλα αυτά υπάρχουν και κάποιοι συμβολισμοί στα λουλούδια που προσφέρονται στις τελετές της κηδείας και του μνημοσύνου. Αυτούς τους συμβολισμούς τους συγκεντρώσαμε στην παρακάτω εικόνα ώστε να σας διευκολύνουμε στην επιλογή σας.

Όποιο άνθος και αν επιλέξετε για το μπουκέτο ή το στεφάνι που θα εκφράσει τα αισθήματα σας , μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και θα η δημιουργία που θα εμπνευστούν οι έμπειροι ανθοδέτες μας θα παραδοθεί όπου και όποτε μας υποδείξετε.

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!